• Головна
  • У Запоріжжі суд присудив 8 років позбавлення волі для колаборанта, що зайняв при окупантах крісло старости
11:43, 23 квітня

У Запоріжжі суд присудив 8 років позбавлення волі для колаборанта, що зайняв при окупантах крісло старости

У Запоріжжі суд присудив 8 років позбавлення волі для колаборанта, що зайняв при окупантах крісло старости

Ленінський суд Запоріжжя оголосив вирок у колабораційній діяльності для мешканця Яктимівського району, шо став при окупантах старостою так званого «Черноземненского сельского совета Акимовской военно-гражданской администрации».

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

До повномасштабного вторгнення чоловік працював робітником з ремонту у школі. В обвинувальному акті зазначається, що чоловік мав проросійські погляди та активно підтримав дії окупаційної влади за що і отримав пост голови сільської ради.

У суді колишня директорка школи розказала, що чоловік дуже прагнув мати владні повноваження, сам пропонував окупантам свою кандидатуру на так звану посаду голови сільської ради. Директорка планувала зберегти шкільне обладнання та майно, вивезти його, однак новий сільський голова все розповів окупантам і ті, погрожуючи зброєю, все забрали.

Він співпрацював з військовими РФ, надавав їм інформацію про усіх мешканців села та про їх ставлення до окупантів. Свою діяльність здійснював в приміщенні контори, де раніше був староста села, у секретаря забрав ключі, оргтехніку та зайняв приміщення, виконуючи вказівки окупантів. Школа в селі закрита, ніхто з вчителів не погодився працювати, хоча обвинувачуваний схиляв вчителів відкрити школу і продовжити навчання за програмою, затвердженою країною-агресором.

Обвинувачуваний передав окупаційним військам списки людей, які мають зброю, після чого військові ходили по селу і позабирали у людей всю зброю, набої. У вересні 2022 року ходив по людях та агітував приходити на референдум. Агітував отримати 10 тисяч рублів взамін на свої анкетні дані. Виїжджав до окупаційної Якимівської адміністрації, де йому надавали вказівки, а він в свою чергу звітував про виконання.

Розглянувши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним у здійсненні колабораційної діяльності. Суд присудив покарання у 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області 13 років позбавлення волі отримав чоловік, що підтримав окупантів і став головою села

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #поліція #суд #засуджено #люди #сільсткий голова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...