• Головна
  • Куртєв більше не очільник Запоріжжя: найгучніші скандали, пов'язані з ним
18:52, 24 квітня

Куртєв більше не очільник Запоріжжя: найгучніші скандали, пов'язані з ним

Сьогодні міськрада Запоріжжя позбавила Анатолія Куртєва посади секретаря. Коротка хронологія діяльності і скандалів, пов’язаних з колишнім в.о. мера.

Анатолій Куртєв пройшов шлях від маловідомого широкому загалу депутата міськради до фактичного очільника міста впродовж трьох років. У квітні низка депутатів звинуватили Куртєва у блокуванні проведення засідань міської раді, а також корумпованості, які завершились його звільненням. Посадовець відповів зверненням до президента України про спробу "політичного перевороту".

Анатолія Куртєва обрали депутатом міської ради на місцевих виборах 2020 року від партії “Слуга народу”. До цього Куртєв працював завідуючим  “Леваневським кладовищем”, очолював комунальну установу “Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи”. 

Секретарем Запорізької міської ради Анатолія Куртєва обрали 23 квітня 2021 року. Міським головою на той момент був Володимир Буряк. 25 червня 2021 року на сайті міськради було оприлюднено розпорядження про звільнення Куртєва з посади секретаря. 

Рішення щодо звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря міськради Запоріжжя пояснили тоді тим, що він подав недостовірні дані в електронній декларації.

“Це не політичне рішення, я керуюсь виключно законом. Посада секретаря міської ради, як і обіцяв, зберігається за представником фракції партії "Слуга народу" у міській раді, яка може подати відповідну кандидатуру на розгляд сесії 30 червня", - процитувати тоді мера Запоріжжя Володимира Буряка на сайті міськради. 

1 липня Анатолій Куртєв на сторінці у Facebook заявив, що порушено кримінальну справу проти мера Запоріжжя Володимира Буряка.

“За заявою про моє незаконне звільнення мером Володимиром Буряком, яку я подав до правоохоронних органів разом з депутатами нашої фракції, внесено відомості до єдиного державного реєстру досудових розслідувань”, - йшлося в дописі. 

3 вересня 2021 року депутати Запорізької міськради під час позачергової сесії проголосували за поновлення Анатолія Куртєва на посаді секретаря.

29 вересня 2021 року на позачерговій сесії міської ради депутати розглянули рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Відтоді виконувати обов'язки мера (до проведення виборів) став Куртєв. 

В серпні 2022  року НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення секретаря Запорізької міськради на понад 9 млн грн.

“Під час обшуку помешкання, яке Куртєв орендував спільно зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже 600 тис. грн, 230 тис. дол. США та 650 євро. Обшук здійснювався у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, до якого, ймовірно, причетний секретар міськради», - зазначалось у повідомленні.

За даними НАЗК, помічник секретаря міськради, який також проживав в цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти належать йому та його батькам. Однак Нацагентство з’ясувало, що ані він, ані його батьки таких коштів в законний спосіб отримати не могли.

Сьогодні зранку Куртєв оприлюднив звернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти ситуації, яка склалася у Запорізькій міській раді у звʼязку з начебто тиском голови ЗОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування.

На позачергову сесію, яка була призначена на сьогодні і на які розглядалися кадрові питання, в тому числі і звільнення Куртєва з посади секретаря міськради, він не з'явився. Після позбавлення повноважень секретаря міської ради, Анатолій Куртєв залишиться депутатом міської ради Запоріжжя. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі обрали нового секретаря міської ради. Вперше це крісло посіла жінка.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Куртєв #звільнення #Запоріжжя #міськрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...