• Головна
  • ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента запорізької «Мотор Січі» Богуслаєва
12:14, 19 квітня

ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента запорізької «Мотор Січі» Богуслаєва

ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента запорізької «Мотор Січі» Богуслаєва

Вищий антикорупційний суд у четвер задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ «Мотор Січ» Вʼячеслава Богуслаєва.

Про це повідомилау Facebook директоркадепартаментусанкційноїполітикиМін’юстуІннаБогатих, передає 061.

Зідно з рішенням суду в дохід держави стягнуто два житлові будинки; шість земельних ділянок; будівлю автогаража, будівлю музею; гараж; рибстан «Коса Обіточна»; дві адміністративні будівлі; 51% частки у статутному капіталі ТОВ «Золота Айстра»; 90,1% частки у статутному капіталі ТОВ «Страхова компанія «Мотор-Гарант»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вінницький авіаційний завод»; 100% частки у статутному капіталі ТОВ «Вертольоти МСБ»; 2000 штук простих іменних акцій емітента акціонерного товариства «Мотор-Банк»; 16,7% частки у статутному капіталі приватного підприємства «Азов Трейд-ХХІ»; грошові кошти в банках ПУМБ (65 млн грн, 206 тисяч євро, 117,8 тисяч доларів та 34,8 тисяч рублів) і «Мотор-банк» (40 млн грн, 12,5 млн доларів, 30 тисяч євро та 3 млн рублів); майнові права на торгівельні марки; майнові права на патенти на промислові зразки та вогнепальну зброю.

Богатих також додала, що «по окремих активах третіх осіб» суд відмовив. Тож, міністерство має намір подавати апеляцію.

ВАКС повідомив, що колегія суддів частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції стосовно активів експрезидента АТ «Мотор Січ».

Нагадаємо, про те, що Богуслаєва затримано контррозвідкою СБУ у жовтні минулого року. За даними слідства, керівництво заводу «Мотор Січ» у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Богуслаєв #активи #конфіскація #майно #суд #Мотор Січ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
live comments feed...