• Головна
  • Запорізька фотокореспондентка відкрила персональну виставку «Це мій дім» з історіями життя прифронтових громад
21:40, 22 квітня

Запорізька фотокореспондентка відкрила персональну виставку «Це мій дім» з історіями життя прифронтових громад

Запорізька фотокореспондентка відкрила персональну виставку «Це мій дім» з історіями життя прифронтових громад

Запорізька фотокореспондентка Катерина Клочко відкрила персональну фотовиставку зі світлинами з життя прифронтових громад. На виставці представлені більш ніж 30 світлин з Оріхова, Гуляйполя, Комишувахи та інших сіл та містечок регіону, які постраждали під час повномасштабного вторгнення

Про це повідомляє 061.

Фотовиставка «Це мій дім» розповідає про те, як змінилося життя людей у громадах Запорізької області поблизу фронту. Сама назва з’явилася після коментаря одного з місцевих мешканців, який впізнав свою домівку в одному з фоторепортажів Катерини. Досить часто цю фразу вимовляють люди, які не лишають прифронтові міста і села. Вони не хочуть виїжджати з батьківської хати.

Експозиція складається з фоторобіт, які були зроблені під час відряджень команди сайту 061. Світлини покликані показати наслідки злочинів російської армії та незламний дух мешканців Запорізького регіону, що незважаючи на трагедію навкруги, не втрачають надію на світле майбутнє.

На фото можна побачити, що сталося з фермерськими господарствами поблизу Оріхова, як палає вогнем поле пшениці в селищі Темерівка, як завдяки собаці в Оріхові врятувалася від авіабомби місцева мешканка Любов Ярова та ще десятки щемливих історій.

«Я до цього дуже часто була в Оріхові. Здебільшого їздила на всілякі міські свята. З початку повномасштабної війни це місто не впізнати. Пам'ятаю, що кілька місяців я там не була і приїхала одразу після того, як розпочали гатити керованими авіаційними бомбами. Тоді в 2023 один з небагатьох випадків, коли я плакала від розпачу і жалю. На цій світлині ви можете побачити центр міста, позаду будівля адміністрації. Там поруч засипали місце, куди також влучала авіабомба. І в цей момент йде жінка та посміхається. Її звати пані Тетяна і вона веде за собою козу, як вона висловилася «на побачення» в сусіднє селище Преображенка. Ось таке життя. Мені дуже хотілося, щоб запоріжці побачили від чого ці люди втекли, виїхала та що їм просто нема вже куди повертатися», - розказує авторка виставки Катерина Клочко.

Побачити роботи фотографки та познайомитися ближче з історіями людей з містечок та сіл поблизу лінії бойового зіткнення можна до 30 квітняу Запорізькому фотоклубі (проспект Собороний, 159).

Нагадаємо, що Катерина Клочко працює фотокореспонденткою з 2013 року та фіксує найголовніші події Запоріжжя та регіону. З початку повномасштабного вторгнення вона готує важливі фоторепортажі про захисників Запорізького краю, життя прифронтових громад та болючі наслідки ворожих обстрілів. Світлини Катерини експонувалися на групових виставках в Європі та США. Завдяки співпраці з міжнародними інформаційними агенціями її фото із Запоріжжя та області публікувались у провідних виданнях світу

ФОТО - Ігор Лавров

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Катерина Клочко #персональна виставка #Це мій дім #прифронтові громади #Оріхів #Гуляйполе #руйнування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...