• Головна
  • У Запоріжжі обрали нового секретаря міської ради: вперше це крісло посіла жінка
15:44, 24 квітня

У Запоріжжі обрали нового секретаря міської ради: вперше це крісло посіла жінка

У Запоріжжі обрали нового секретаря міської ради: вперше це крісло посіла жінка

На позачерговому засідання Запорізької міської ради шляхом таємного голосування депутати обрали нового секретаря міськради. Нею стала депутатка і колишня голова фракції «Слуга Народу» Регіна Харченко. Це перша жінка на посаді секретаря Запорізької міської ради.

Про це повідомляє 061.

Оскільки після дострокового припинення повноважень Куртєва, кандидатура секретаря стала вакантною, то за законом рада мала винести на розгляд кандидатуру, підтриману не менш як половиною депутатів від загального складу відповідної ради.

На голосування винесли лише одну кандидатуру на посаду секретаря, а саме кандидатуру депутатки Регіни Харченко

«Ви знаєте, з якої я фракції, ви знаєте поведінку частини моєї фракції. Я би хотіла, щоб наше місто було комфортним та безпечним для всіх. Я хотіла б зауважити, що у нас є негативна традиція чи «перетягування уваги» між містом Запоріжжя та Запорізькою обласною військовою адміністрацією. Зараз не час визначати, хто кращий чи хто гірший. Ми маємо виконувати завдання, які на нас покладені. Щоб місто допомагало військовим та допомагало своєму населенню, якому тут не солодко. В місцевому самоврядуванні Запоріжжя має завжди перемагати публічний інтерес. Якщо ми разом в цьому напрямку почнемо працювати з публічними інтересами, відкритістю та прозорістю, то містяни зрозуміють, що це місто не можна назвати «недолюбленим», - зазначила перед голосуванням Регіна Харченко.

У Запоріжжі обрали нового секретаря міської ради: вперше це крісло посіла жінка, фото-1

Під час таємного голосування її підтримали 37 народних обранців.

Нова секретар міської ради Регіна Харченко народилася в 1990 році в Криму. Закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство», Львівську політехніку » за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» та КПУ за спеціальністю «Журналістика».

З 2013 року працювала юристкою в різних структурах (в тому числі державних) та правозахисницею. З 2020 року – депутатка Запорізької міської ради від партії «Слуга народу».

В декларації Регіна Харченко зазначила на умовах співвласності з родичами квартиру у Запоріжжі на 69 квадратних метри і більше нічого. Загальний дохід її в 2023 році склав 360 тисяч гривень. Готівкою Харченко має 4000 євро.

Також після зміни секретаря депутати міської ради мають приступити до голосування за зміну трьох заступників та оновлення складу виконавчого комітету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька міська рада #секретар #обрання #таємне голосування #зміна
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...