• Головна
  • Про конфлікт у фракції, замів та плани на посаді: перша пресконференція пані секретаря Запорізької міськради у цитатах
19:55, 24 квітня

Про конфлікт у фракції, замів та плани на посаді: перша пресконференція пані секретаря Запорізької міськради у цитатах

Сьогодні, 24 квітня, на позачерговій сесії Запорізької міськради шляхом таємного голосування більшість депутатів (37) обрали нового секретаря міськради. Нею стала депутатка і колишня голова фракції «Слуга Народу» Регіна Харченко.

Про це повідомляє 061.

Пані секретар наголосила на тому, що її функції будуть відрізнятися від функцій колишнього секретаря міськради Анатолія Куртєва, який мав також повноваження тимчасово виконуючого обов’язки міського голови.

«У нас відбудеться перерозподіл і в мене не буде таких повноважень, як у попереднього секретаря. Я матиму чіткі закріплені напрямки, за які я буду відповідати, а профільні заступники будуть займатися своїми питаннями», - зазначила пані секретар.

Про конфлікт у фракції, замів та плани на посаді: перша пресконференція пані секретаря Запорізької міськради у цитатах, фото-1

Регіна Харченко розповідає, що дуже велике значення наразі має команда та згуртованість депутатського корпусу.

«Запоріжжя має бути безпечним, затишним, надійним містом. По-перше, ми маємо зробити все, щоб Запоріжжя було і залишилося українським містом, тобто містом-фортецею. Ще одна важлива складова – укриття, повноцінний освітній процес, ви знаєте, що вже почали реалізовуватись проєкти по будівництву підземних шкіл, через що виїздили батьки з дітьми до інших міст. Я думаю, що ми продовжимо, можливо не в такому агресивному ключі, працювати з напрямком медицини. Історія про кластерні та надкластерні лікарні, спроможну мережу, це все є, і місцевому бюджету складно постійно дотувати лікарні, а тому ми маємо їх зробити спроможними та такими, що надають населенню якісні послуги. Основна задача місцевого самоврядування дуже проста – щоб люди жили і отримували мінімальний та доступний пакет соціальних послуг в своїй громаді. Важливо, щоб були місця для відпочинку; щоб у людей була робота, підтримка бізнесу, що були залучені діти і був розвиток їх за напрямками. Найважливіше зараз – безпека. Ми не знаємо, що буде завтра, через тиждень та через місяць. Ми маємо робити все можливе, щоб там, на передовій – все було добре», - акцентувала Регіна Харченко.

Про конфлікт у фракції, замів та плани на посаді: перша пресконференція пані секретаря Запорізької міськради у цитатах, фото-2

Щодо зміни команди заступників, то секретар зазначила, що на своїх місцях залишилися фахові особи – Віктор Гординський (відповідає за напрямок ЖКГ та будівництва), Андрій П’ятницький (підприємництво та економіка), Роман Таран (земельні ресурси), керуючий справами виконавчого комітету Олександр Голтвенко, а також заходять три нових зами - першим заступником призначили кадрового співробітника СБУ Андрія Бугар, ще однієї заступницею стала колишня в.о. голови Запорізької ОДА та кандидатка на посаду міського голови від партії «Наш край» Елла Слепян та директор департаменту культури і туризму міськради Сергій Білов.

«Перший заступник (Андрій Бугара) буде керувати процесами, пов’язаними з питаннями обороноздатності, фортифікаційними спорудами. Приходить чудова людина, жінка, професіоналка, я особисто з нею не була знайома, але чула багато хорошого – пані Елла Слепян. Вона буде займатися, якщо не помиляюся, питаннями медицини, муніципального управління. Сергій Білов – один з найпотужніших менеджерів в сфері нових ідей, культури, реформ. Все, що є хорошого в публічному просторі про Запоріжжя – нові музеї, наші виставки, театри, нові ідей, то все це зроблено його руками. Йому переходять питання культури, освіти, соціальний захист. Своєю командою я дуже задоволена. Одна людина в полі не воїн. Я вважаю, що має бути чітко визначений шлях, що ми робимо, для чого ми це робимо та для кого», - сказала Харченко.

Про конфлікт у фракції, замів та плани на посаді: перша пресконференція пані секретаря Запорізької міськради у цитатах, фото-3

Також пані Регіна прокоментувала історію з оголошенням недовіри їй всередині фракції «Слуга народу», яку вона до цього часу очолювала.

«На мене не вчиняли жодного тиску і я поважаю більшість депутатів своєї фракції, з якою я пропрацювала 4 роки. Ми багато чого пережили, боролися за свої посади, поновлення. У цей понеділок було відповідне засідання фракції, на якій розглядали питання, які озвучила до речі не я, а деякі журналісти повідомили про те, що є погодження на секретаря з Офісу Президента. Я не приховую, що мені цю новину офіційно озвучив Іван Федоров. Він викликав мене на зустріч, де сказав: «Ми вважаємо, що ви гідні цієї посади, ми гарантуємо вам команду, ви впораєтесь, давайте щось змінювати, бо ми не хочемо гірше, а тільки краще». Потім відбулося засідання фракції, де мене майже дві години допитували про всі ці обставини, задавали питання, хто дозволив поїхати на цю зустріч, хоча мене запрошували, не як голову фракції. Вони розцінили це як неповагу до них. Я звертаю вашу увагу, що мене ніхто не виключив з фракції, просто всередині є різні посади. Я три роки займала посаду голови фракції і у зв’язку з новими обставинами мені висловили недовіру, але я залишаюся і надалі депутаткою міської ради від фракції «Слуга Народу», - пояснила Регіна Харченко.

Наостанок пані секретар на питання журналістів сказала, що може бути переглянутий порядок публікації проєктів рішень міськради. На час військового стану місцеві ради з питань безпеки можуть не публікувати проєкти рішень і цим активно користується, зокрема, Запорізька міська рада, що обмежує доступ журналістів та активістів за процесами контролю та прийняття рішень депутатами.

«Моя позиція така – якщо ці проєкти рішень не містять питань про обороноздатність, підтримку військових, виділення техніки та все інше, безумовно, воно має бути в загальному доступі. Давайте працювати в цьому напрямку, бо прозорість та відкритість - це запорука довіри до влади», - промовила Регіна Харченко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій міськраді змінили склад заступників та оновили виконавчий комітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Регіна Харченко #заступники #посада #плани #фракція #Запоріжжя #виборці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...