• Головна
  • Депутати Запорізької міськради визнали економічно недоцільним відновлення багатоповерхівки на Зестафонській
17:19, 22 березня

Депутати Запорізької міськради визнали економічно недоцільним відновлення багатоповерхівки на Зестафонській

Депутати Запорізької міськради визнали економічно недоцільним відновлення багатоповерхівки на Зестафонській

Запорізька міська рада визнала відновлення дев’ятиповерхового будинку по вул. Зестафонська, 8 з відновленням несучих конструкцій економічно недоцільним.

Про це стало відомо під час позачергової сесії міськради, передає 061.

За результатами технічного обстеження пошкоджених об’єктів визначено, що наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер, свідчать про те, що деякі об’єкти непридатні для використання за цільовим призначенням та втратили економічну цінність, наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про небезпеку аварійного обвалення об’єкта (зруйновані об’єкти).

Посадовці рекомендували виконати невідкладні роботи щодо демонтажу третього та четвертого під’їздів без його подальшої відбудови, а в першому та другому під’їзді провести реконструкцію.

Натомість обласна та міська влада запропонувала мешканцям третього та четвертого під’їздів зруйнованого будинку по Зестафонській, 8 видати сертифікати на придбання нового житла в межах України.

«В 2023 році Служба з відновлення двічі проводила торги на відбудову, проте вони не відбулися за певних обставин і не було заключено договору. Таким чином, з Фонду ліквідації наслідків не були виділені кошти. Було проведене технічне обстеження цього будинку і ми отримали всі висновки щодо економічної недоцільності виконання капітального ремонту 3 та4 під’їздів. Водночас з цим були внесені зміни і тепер можливо отримати житлові сертифікати єВідновлення, завдяки яким люди зможуть придбати аналогічне житло», - сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Віктор Гординський

Посадовець пояснює, що раніше людям не могли видати житлові сертифікати, бо в законодавстві не було прописано алгоритму, щодо їх видачі, але найголовніше, що не були проведені торги на відновлення шляхом капітального ремонту. При цьому більша частина самих мешканців хотіла отримати компенсацію у вигляді сертифікатів на придбання житла.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запоріжжя отримало субвенцію на відбудову пошкодженого житла в 172 мільйона гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Зестафонська #багатоповерховий будинок #відбудова #капітальний ремонт #житлові сертифікати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...